Proizvodni proces sklopa PCB-a

PCBA se odnosi na proces montiranja, umetanja i lemljenja golih PCB komponenti.Proizvodni proces PCBA treba proći kroz niz procesa kako bi se proizvodnja završila.Sada će PCBFuture predstaviti različite procese proizvodnje PCBA.

Proizvodni proces PCBA može se podijeliti u nekoliko glavnih procesa, SMT obrada zakrpa→ DIP plug-in obrada→ PCBA testiranje→ sklapanje gotovog proizvoda.

 

Prvo, veza za obradu SMT zakrpe

Proces obrade SMT čipa je: miješanje paste za lemljenje→ispis paste za lemljenje→SPI→montaža→lemljenje ponovnim spajanjem→AOI→prerada

1, miješanje paste za lemljenje

Nakon što se pasta za lemljenje izvadi iz hladnjaka i otopi, miješa se ručno ili strojno kako bi odgovarala tiskanju i lemljenju.

2, ispis paste za lemljenje

Stavite pastu za lemljenje na šablonu i pomoću brisača otisnite pastu za lemljenje na PCB jastučiće.

3, SPI

SPI je detektor debljine paste za lemljenje, koji može otkriti ispis paste za lemljenje i kontrolirati učinak ispisa paste za lemljenje.

4. Montaža

SMD komponente postavljaju se na ulagač, a glava stroja za postavljanje točno postavlja komponente na ulagač na PCB jastučićima putem identifikacije.

5. Reflow lemljenje

Provucite montiranu PCB ploču kroz reflow lemljenje, a pasta za lemljenje u obliku paste zagrijava se do tekućine kroz visoku unutrašnju temperaturu, te se na kraju hladi i skrućuje kako bi se dovršilo lemljenje.

6.AOI

AOI je automatska optička inspekcija, koja može otkriti učinak zavarivanja PCB ploče skeniranjem i otkriti nedostatke ploče.

7. popravak

Popravite kvarove otkrivene AOI ili ručnim pregledom.

 

Drugo, veza za obradu DIP plug-ina

Proces DIP plug-in obrade je: plug-in → valovito lemljenje → nožica za rezanje → postupak nakon zavarivanja → daska za pranje → inspekcija kvalitete

1, dodatak

Obradite igle umetnih materijala i umetnite ih na PCB ploču

2, valovito lemljenje

Umetnuta ploča podvrgava se valovitom lemljenju.U ovom procesu, tekući kositar će se raspršiti na PCB ploču i konačno ohladiti kako bi se završilo lemljenje.

3, posječena stopala

Pinovi zalemljene ploče su predugi i potrebno ih je podrezati.

4, obrada nakon zavarivanja

Koristite električno lemilo za ručno lemljenje komponenti.

5. Operite tanjur

Nakon valovitog lemljenja, ploča će biti prljava, tako da morate koristiti vodu za pranje i spremnik za pranje da biste je očistili ili koristiti stroj za čišćenje.

6, inspekcija kvalitete

Pregledajte PCB ploču, nekvalificirane proizvode treba popraviti i samo kvalificirani proizvodi mogu ući u sljedeći proces.

 

Treće, PCBA test

PCBA test se može podijeliti na ICT test, FCT test, test starenja, test vibracija itd.

PCBA test je veliki test.U skladu s različitim proizvodima i različitim zahtjevima kupaca, metode ispitivanja koje se koriste su različite.

 

Četvrto, montaža gotovog proizvoda

Testirana PCBA ploča sastavljena je za ljusku, zatim testirana i na kraju se može poslati.

PCBA proizvodnja je jedna karika za drugom.Svaki problem u bilo kojoj vezi imat će vrlo veliki utjecaj na ukupnu kvalitetu, a potrebna je stroga kontrola svakog procesa.


Vrijeme objave: 21. listopada 2020